TOBB Nefes Kredisi 2018

Düşük faiz oranlarıyla geçtiğimiz sene KOBİ' lere cansuyu olan TOBB Nefes Kredisi Projesi bu sene 18 aya uzatılan vadesi ile yeniden geliyor.

TOBB öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun katılımlarıyla 31 Mart 2018 Cumartesi günü İzmir' de atıldı.

Nefes Kredisinde faizler aylık %0,99, yıllık ,88 olarak belirlendi.

Kredi vadesi, ilk ay geri ödemesiz (üyelerimiz ilk 6 ay kredinin sadece faizini ödeyecek), takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay olacak.

İki üç ay içerisinde yaklaşık 70 bin Oda/Borsa üyesinin faydalanması beklenen Nefes Kredisi 6 bankadan kullanılabilecek.Nefes Kredisi verecek bankalar Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım olarak açıklandı. Borsamız üyelerine Nefes Kredisi verecek bankalar ise Halkbank ve Vakıfbank'tır.Üyelerimiz 2 Nisan 2018 Pazartesi gününden itibaren Nefes Kredisi kullanmaya başlayacak.

KOBİ'ler 'Nefes' Alacak

Geçtiğimiz sene kredilerde durgunluğun yaşandığı ve faizlerin yüksek olduğu dönemde TOBB, Oda ve Borsalar elini taşın altına koymuş, Aralık 2016'da Nefes Kredisi ve yeni KGF sistemi ile KOBİ kredilerinde yeni dönem başlamıştı.Bu süreçte, hazine desteğini arkasına alan KGF aracılığıyla toplam 681 bin firmaya 234 milyar TL kredi imkanı oluşturulmuş, Nefes Kredisi ile 5 milyar TL' lik kredi hacim yaratılmıştı. 1 senede 30 bin firma TOBB Nefes Kredisinden yararlanmıştı.2018 yılında Nefes Kredisi 18 aya uzatılan vadesi ile yeniden TOBB üyelerinin hizmetinde. Ayrıca bu sene kredi kullandıracak banka sayısı da 6' ya yükseltildi.Nefes Kredisi Türkiye'nin dört bir yanındaki Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım şubelerinden kullanılabilecek.

Nefes Kredisi: Yıllık faiz oranı yüzde 12'nin altında, 6 ay geri ödemesiz, 18 ay vadeli kredi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Odalar ve Borsalar Mevduatlarını 6 bankaya yatırarak, üyesi olan KOBİ'lere aylık %0,99 yıllık ,88 faiz oranı ve 6 ay geri ödemesiz 18 ay vadeyle kredi kullanma imkanı sağlıyor. Borsamız tarafından 1.000.000,00 TL ( 1 Milyon TL) mevduat ayrılmış ve üyelerimize 15.000.000,00 TL (15 Milyon TL) kredi açılması sağlanmıştır.TOBB, Oda ve Borsalar elindeki kaynaklarını üyelerinin kullanımına açıyor. Teminat yetersizliğinden kredi kullanmayan KOBİ'lere de yıllardır olduğu gibi yine KGF destek oluyor. KGF, kredi tutarının �'ine hazine destekli kefalet veriyor.Nefes Kredisi KGF'nin vereceği kefalet ile kullandırılacağı için bankaların risk primleri de sıfırlanmış oluyor. KGF de Portföy Garanti Sistemi ile kendisine yapılan başvuruları aynı gün içerisinde sonlandıracak. Böylelikle işletmeler günler içerisinde kredilerini kullanmış olacak.

Finansmanda İnovasyon

Geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Finansmanda İnovasyon" olarak nitelendirdiği Nefes Kredisi'nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Oda ve Borsalar 500.000.000,00 TL (500 Milyon TL) lik mevduatı 6 bankaya aktaracak, bankalar da bu miktarı 15 katı yani 7.500.000.000,00 TL (7,5 Milyar TL) kredi imkanı sağlayacak.2-3 ay gibi kısa bir sürede 70 bin KOBİ' nin 'Nefes Kredisi' kullanması bekleniyor.KOBİ'ler, Faaliyetlerini sürdürdükleri illere göre en fazla 200.000,00 TL, en az ise, 50.000,00 TL kredi kullanabilecekler. Borsamız Üyelerinin kullanabileceği kredi üst limiti 200.000,00 TL olarak belirlenmiştir.

Büroksasisi az, basit kredi süreçleri

Üyelerimiz " TOBB Nefes Kredisi Başvurusu" için faaliyet belgesi isteyecek.Aldığı faaliyet belgesi ile 6 bankanın Türkiye genelindeki şubelerine giderek TOBB Nefes Kredisi başvurusu yapacak.Bankalar, KOBİ'nin TOBB Nefes Kredisi başvurusunu alacak, KGF ile birlikte krediye uygunluğunu değerlendirecek.Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar, KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracak.

Masraf en fazla 51 TL

Bankaların TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının %0,03'ü (onbinde üç) ile sınırlı olacak.Dolayısıyla bankalar 51 TL' nin üzerinde masraf alamayacak. Üyeler düşük faiz ve uzatılmış yeni vadenin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacak.

Son Güncelleme Tarihi:13/Temmuz/2018

BUĞDAY (Yeni Ürün) 2.1 2.1 3120